Љубитељи фантастике – упис нових чланова

Позивају се сви заинтересовани љубитељи фантастике из Костолца, Пожаревца и околних места да дођу на састанак Љубитеља фантастике, који ће се одржати у петак, 21. јуна, са почетком у 18:30 часова, у Библиотеци у Костолцу.
Фантастика се налази у готово свим областима стваралаштва – књижевности, филму, видео играма, моди, архитектури, дизајну и  др. Народна библиотека „Илија М. Петровић“ Пожаревац се труди да истакне значај маште и приближи ове инспиративне садржаје свакодневном животу. Из тог разлога је и покренута радионица Љубитељи фантастике, чије се чланови састају већ више од три године у Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац.

30704419_1663142637099717_1966471203338059776_o

Како изгледа састанак љубитеља фантастике?

На састанцима се обрађују различити жанрови фантастике (епска, научна, хорор, фолклорна), разговара се о књигама, филмовима и серијама. У већини случајева, састанци су тематски, тј. посвећени одређеној теми. Неке од тема које су до сада обрађиване су: Историја филмова фантастике; Урбане легенде; Апокалипса у књигама, филмовима и серијама; Виле кроз различите митологије; Магијски обреди различитих народа; Зомбији у књигама, филмовима и серијама; Роботи кроз књиге, серије и филмове фантастике; Упоређивање популарне књиге Џорџа Р.Р. Мартина „Игра престола“ и истоимене серије; Књиге Стивена Кинга; Цивилизација Наска; Цивилизација Инка и Маја; Дворац грофа Дракуле у Трансилванији; Атлантида; Винча; Тајна удружења; Витешки редови. У оквиру радионице започето је и са креативним писањем прича фантастике на задату тему. Доста лепих прича је угледало светло дана. Неке од њих су и објављене.
Неки састанци су прошли у неформалном разговору, а неки и у друштву наших познатих писаца, као што су: Зоран Живковић, Александар Тешић, Милош Петковић, Небојша Петковић, Иван Драјзл, Иван Бранковић, Младен Ђорђевић, Младен Милосављевић, Немања Јованов, Срђан Томић, Душко Благојевић.
Љубитељи фантастике су били учесници Фестивала фантастике у Београду и Нишу, гостовали на радио емисијама, а и добитници су Повеље Нишког реда Змаја за изузетан допринос фантастици.

Ако волите фантастику – придружите нам се на састанку!

Више информација на телефон 241-515.

dav

Овај унос је објављен под Fantastika, Vesti. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s